Hledej:
iReferáty.cz je internetová databáze referátů. Referáty, seminární práce, životopisy a čtenářský deník pro střední a základní školy.

Kinney Jeff

Zařazeno: iReferaty.cz > Životopisy > Kinney Jeff
 
Osobnost:
Datum vložení: 6.6.2023

 

squareVClanku:
id='square-ir'
Životopis Jeffa Kinneyho, talentovaného autora a ilustrátora, je spjatý se slavnou sérií knih pro mládež nazvanou "Denník malého poseroutky". Narodil se 19. února 1971 v městě Fort Washington ve státě Maryland v USA.



Jeff Kinney projevoval literární nadání již od útlého věku. Během studií na University of Maryland se zaměřil na vytváření kreslených komiksů a strávil spoustu času psaním a ilustrováním vlastních příběhů. Jeho kreativita a smysl pro humor se brzy projevily jako jeho výrazné rysy.



Po absolvování vysoké školy začal Jeff Kinney pracovat v oblasti online her a vytvořil populární webovou stránku s názvem "Poptropica". Tato stránka, která kombinovala dobrodružné hry s interaktivním obsahem, získala obrovskou popularitu mezi dětmi.



V roce 2007 vydal svůj první román s názvem "Denník malého poseroutky" (anglicky "Diary of a Wimpy Kid"), který byl původně koncipován jako webový komiks na jeho stránkách. Díky svému úspěchu byl přepracován do formátu knihy a stal se okamžitým bestsellerem. Příběh vypráví o Gregu Heffleym, mladém chlapci, který zaznamenává své každodenní zážitky, radosti i starosti ve formě deníku. Příběh, psaný jednoduchým a vtipným stylem, se stal velmi oblíbeným mezi dětmi i dospělými čtenáři.



Série "Denník malého poseroutky" se stala fenoménem a dosáhla ohromného úspěchu po celém světě. Jeff Kinney se stal mezinárodně uznávaným autorem díky svému jedinečnému přístupu k psaní pro mládež. V současné době se série skládá z několika knih, které pokračují v dobrodružstvích Grega Heffleyho a jeho přátel.



Jeff Kinney je také ilustrátorem svých knih. Jeho jednoduché a výrazné kresby přispívají k poutavosti příběhů a pomáhají čtenářům lépe si představit prostředí a postavy.



Díky svému talentu a úspěchu se Jeff Kinney stal jednou z nejvýznamnějších osobností v dětské literatuře. Jeho knihy přinášejí nejen zábavu, ale také důležité životní lekce o přátelství, sebevědomí a odolnosti vůči životním výzvám.



Jeff Kinney pokračuje v psaní a těší se na další dobrodružství Denníku malého poseroutky. Jeho příběhy přinášejí radost a smích milionům čtenářů po celém světě a jeho jméno zůstane spojeno s klasickou dětskou literaturou.





Hodnocení: (hodnotilo 0 čtenářů)

Ohodnoť tento referát:

(špatný)
(horší)
(průměrný)
(lepší)
(dobrý)



 
 


 
 
Referáty | Čtenářský deník | Životopisy |
Nastavení soukromí | Zásady zpracování cookies

© provozovatelem jsou iReferaty.cz (Progsol s.r.o.). Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.
Referáty jsou dílem dobrovolných přispivatelů (z části anonymních). Obsah a kvalita děl je rozdílná a závislá na autorovi. Spolupracujeme s Learniv.com. Zveřejňování referátů odpovídá smluvním podmínkám. Kontakt: info@ireferaty.cz
Naši partneři: WarThunder.info | Calorie-Charts.info